Gerben Budding

SONY DSC

Gerben Budding

Gerben Budding is sinds het voorjaar van 2011 onze dirigent. Ons koor heeft Gerben leren kennen als een getalenteerd en zeer enthousiast vakman. Hij studeerde koordirectie en orgel aan het Utrechts Conservatorium. Hij slaagde voor beide vakken cum laude in juni 2011. Daarnaast studeerde hij kerkgeschiedenis, piano en klavecimbel en volgde hij zanglessen. Gerben dirigeert meerdere koren en is hoofdorganist van de Sint Janskerk in Gouda. In 2013 won hij enkele internationale orgelconcoursen. In juli 2014 verschenen twee nieuwe cd-producties: een dubbel-cd met werken van J.G. Bastiaans gespeeld op het orgel in Gorinchem en een cd met werken van G. Litaize en J. Langlais.

Voor meer informatie: www.gerbenbudding.nl

Vertrek Gerben Budding

Gerben Budding, onze huidige dirigent, is m.i.v. 18 mei 2020 benoemd als dirigent van Toonkunst Amersfoort.

COV Putten feliciteert Gerben van harte met deze benoeming en wenst Gerben een mooie tijd toe bij Toonkunst Amersfoort.

Gerben is sinds 2011 dirigent van COV Putten. Gerben is een zeer bevlogen dirigent die met grote inzet, deskundigheid en de nodige humor leiding geeft aan het koor. We kijken terug op prachtige jaren en laten hem node gaan.

Verschillende mooie werken zijn onder zijn leiding uitgevoerd. Denk aan de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, de oratoria Paulus en Elias van F. Mendelssohn-Bartoldy, de Krönungsmesse en het Requiem van W.A. Mozart.

Zaterdag 16 mei a.s. voert COV Putten “Die Schöpfung’ van Joseph Haydn uit; dit is het laatste concert o.l.v. Gerben Budding.

Het bestuur van COV Putten onderzoekt momenteel de mogelijkheden om tot de aanstelling van een opvolger van Gerben over te gaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.